Oled nieuws augustus 2009

Share-TV
Share-TV

Share TV

De Share TV ziet eruit als een gewone beeldbuis, maar is dat uiteraard niet. In werkelijkheid bestaat het beeldscherm uit twee losse OLED-schermen. Deze kunnen samen één beeld weergeven, maar kunnen ook afzonderlijk een eigen programma laten zien. Picture in picture 2.0, zeg maar. Je kunt dus twee verschillende zenders bekijken. Een beetje misleidend, want het bestaat eigenlijk ook uit 2 televisies. Of het een succes wordt zullen we zien, want het is nu nog een concept.

Liquid-oled
Onderzoekers van de Japanse universiteit Kyushu hebben een techniek ontwikkeld waardoor het eenvoudiger wordt om flexibele oled-schermen te maken. Een extra voordeel is ook dat de techniek de levensduur verlengd van oled-schermen. Nadeel tot nu toe is dat de lichtopbrengst wat tegenvalt.

Novaled ontwikkelt oled-lamp met hoge lichtopbrengst
Novaled heeft een oled-lamp ontwikkelt van 15x15cm met een lichtopbrengst die voldoet aan de DoE-energiezuinigheidsspecificaties. De levensduur is 20.000 uur en de lamp straalt een natuurlijk licht uit vergelijkbaar met zonlicht.

Sony stelt nieuwe Oled-tv uit
Eind 2008 werd nog verwacht dat 2009 het jaar van Oled zou worden. Sony had als eerste een oled tv voor de consument op de markt gebracht. Het formaat hiervan is redelijk beperkt. Sony heeft nu dus besloten om de opvolger uit te stellen. De economische crisis wordt gezien als de oorzaak hiervan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *